Ferien nærmer seg for mange og det er på tide å gjøre opp status for sesongen så langt. Vintersesongen var betydelig verre i år og antall spilte runder på Solastranden i Januar og Februar var nesten halvert i forhold til både 2023 og 2022. Noen fikk til og med oppleve Hull 18 på Solastranden med øy green. Men i Mars kom spillerne tilbake som vanlig og vi fikk en god start på sesongen. Banen på Forus åpnet tidlig i April og årets sesongstart var blant de tidligste og beste på lenge med over 8000 spilte runder totalt i April.

Så kom sommeren i Mai og for en strålende Mai det ble. Her ble det spilt over 11.000 runder totalt på begge baner og ny rekord sammenlignet mot tidligere år. Banene var i nydelig stand og det strømmet på med nye medlemmer. Hele 108 nye medlemmer fikk vi kun i Mai og totalt for året så langt har vi fått over 380 nye medlemmer og vi er nå totalt godt over 3000 medlemmer.

Det har også gjort et større press på starttider og økt fokus på at starttider som ikke skal benyttes må slettes, slik at andre kan få mulighet til å bruke disse. (Se mer om regelverket her) Vi har fulgt opp alle som ikke har bekreftet sin starttid før spill og hatt opplæring i at alle starttider må bekreftes før spill. Endring av vaner er aldri lett, men heldigvis så har de aller fleste medlemmene sett nytten av dette og gitt positive tilbakemeldinger på at vi har innført det og sørger for at flere får komme seg ut. Med to baner kan en fortsatt være spontane og ta en ikke planlagt golfrunde når en ønsker.

Samtidig må en også beskytte våre medlemmer og sørge for at dette fortsetter. Vi har derfor også innført et maks antall aktive medlemmer med fritt spill. (Les mer på hjemmesiden) Dette gjør vi for å beskytte våre starttider og opprettholde det ønske om at medlemmer kan få spille når de selv ønsker. I skrivende stund så er det kun 38 ledige medlemskap før vi innfører venteliste for første gang i Sola GK sin historie. Så kjenner du noen som sitter på gjerde eller ønsker å starte med golf, så gi dem et tips.

Vi fortsetter også å investere i våre baner. Mange har lagt merke til og satt pris på at flere teesteder ble utbedret og rettet opp i løpet av vinter og våren. Dette prosjektet fortsetter til høsten og de fleste teesteder vil få en oppgradering. Endelig kan en også slå ut fra gress på Hull 16 Solastranden, samtidig som en her fortsetter prosjektet med å gjøre denne om til et Par 5 hull. På Solastranden kommer det i løpet av året også et toalett ute på banen ved Hull 13 som har vært etterspurt i mange år. Nye teeskilter har kommet opp for både damer og herrer på begge baner og gir nyttig informasjon før en skal slå ut. Mange har vel også lagt merke til at det nå er asfalt på Solastranden og parkeringsplasser er markert opp. Banene er det viktigste vi har og vi ønsker stadig å videreutvikle og forbedre disse.

Alle våre ballmaskiner på driving range har nå også fått et nytt GolfMore system som gjør at en kan få ut baller ved hjelp av både kort, Vipps og app. En trenger ikke lenger være redd for å miste ballkortet og dermed også miste alle ballene en hadde kjøpt. Nå følger det Golfbox kontoen din og ligger trygt i skyen. En trenger heller ikke gå innom Proshop for å kjøpe rabatterte ballkort og kan fylle opp kontoen fra mobilen og trene ut over shopens åpningstider.

Men det endrer jo igjen også våre vaner og vi har full forståelse for at det i år har vært mye med både Gimmie og GolfMore app. Men i og med at vårt gamle system med gobex medlemskortet som både var ballkort, kunne bekrefte starttid i kioskene, gi tilgang til klubbhuset og samtidig være elektronisk scorekort er lagt ned, så måtte vi også fornye oss. Vi er nå den eneste klubben i landet som fortsatt har beholdt gobex automatene som scorekort ute på Forus banen for at det ikke skulle bli alt for mye på en gang. Men disse vil nok også dessverre forsvinne ut etter hvert og mobilen har begynt å overta på alle områder.

Med flere medlemmer og flere spillere ute på banen så ser vi også at den største veksten fremover vil være på Driving range og innendørs på simulatorer. Vi har jo her startet et stort prosjekt for å kunne ruste opp driving range på Forus slik at vi får flere båser under tak, legge kunstgress og rette den opp, samt ta i bruk den nyeste driving range teknologien. I tillegg ser vi også på resten av anlegget med garderober, tralleskap, golfbilgarasje og utvidelse av Proshop. Klubben har betydelig flere medlemmer og golfen har endret seg siden klubbhuset ble bygget for over 20 år siden. Forhåpentligvis klarer vi å presentere dette i løpet av sesongen og i flere byggetrinn slik at vi ikke trenger å gjøre alt på en gang.

Vi har også startet en dialog med Forus Næringspark og Sola kommune om hvordan en kan videreutvikle anlegget på Forus og sørge for at kommunen her har en grønn lunge midt i Norges beste næringsområdet også til neste generasjon.

For selv om Forus banen ligger i et næringsområde er det ikke automatikk i at at vi også har mange sponsorer. Det krever oppfølging, salg og nytenking også her. Vi videreutvikler produkter og tilbudet sammen med våre samarbeidspartnere og alle avtaler er skreddersøm. Det at vi faktisk har Norges største og beste samarbeidsnettverk er vi veldig stolte av. Det tar beslag på spesielt Forus banen flere ganger i løpet av sesongen da vi her kan tilby et komplett opplegg med både turnering, golfskoler, instruksjon, teambuildinger, fotballgolf og kulinariske opplevelser i bistroen. Fordelen med at vi her da har to baner å kunne spille på gjør at vi kan tilby dette. Det bidrar til at både baner og fasiliteter blir bedre for både medlemmer og samarbeidspartnere. Vi prøver også å tilpasse disse arrangementene slik at de blir gjennomført så effektivt som mulig og tilrettelegger for fletting med andre spillere på banen.

For det aller viktigste for oss er å ha fornøyde medlemmer. God økonomi er viktig for å kunne videreutvikle både baner og anlegg. Men det må ikke gå på bekostning av våre medlemmer. Vi er jo derfor også avhengig av tilbakemelding fra våre medlemmer både gjennom medlemsundersøkelsen som sendes ut 3 ganger i året. Men også en kontinuerlig tilbakemelding på hvordan en opplever å være medlem i klubben og om en har innspill til forbedringer og utbedringer. Vi er her for deg og din golfglede og det håper jeg du opplever hver gang du er innom uansett om det er i Proshop, på driving range, Forus, Solastranden eller i Bistroen. Det skal være hyggelig å komme innom i Norges største golfanlegg.

God sommer og god golf 🙂

André