Damegolf 2023

24/02-23

Sola Golfklubb ønsker flere aktive damer i klubben. Det er satt fokus på å lage flere og bedre tilbud til nettopp denne målgruppen gjennom 2022. Damekomiteen har gjort en kjempeinnsats i 2022 med å løfte dameaktiviteten, og har skapt et flott damemiljø. De har satt i gang flere lavterskeltilbud, for eksempel Ladies Golf Hour som har vært en suksess fra start. Det er kjempeflott at dette lavterskeltilbudet fortsetter også i 2023!

For å kunne ha et så godt tilbud som mulig til alle damene i klubben, ser klubben det som hensiktsmessig å flytte damegolfen fra onsdagene til mandagene. Da vil flere ha mulighet til å kunne delta. Dette har i flere år krasjet med onsdagstreningene for damer, samt Medal som spilles tirsdag og onsdag.

Når vi nå bytter dag til mandag, vil damene i klubben ha spesifikke dameaktiviteter mandag, tirsdag (dametrening), onsdag (dametrening) og torsdager med Ladies Golf Hour. I tillegg vil de damene som har lavt nok hcp, kunne være med på Medal både tirsdager og onsdager.

Det vil være prioriterte flighter for damer som ønsker å være med på damegolfen på mandagene. Damer vil ha fortrinnsrett i to dager før flightene åpner opp for herrer. Dette for at damene skal få noen flere dager på å bestemme seg om en ønsker å være med. Det vil også være mulig for de damene som kun har spillerett på Solastranden å spille damegolfen på Forus uten å betale greenfee.

Hele programmet og aktivitetene for sesongen 2023 er ikke ferdig spikret, så mer informasjon vil komme, og vi oppfordrer alle til å komme på informasjonsmøtet for klubbens medlemmer 23. mars kl 19, da vil vi og alle komiteene informere om hva som venter i golfsesongen!

Sola Golfklubb

 

 

Juleavslutning 5.12

Forrige mandag den 5.12, hadde damene i klubben, juleavslutning!

Det ble invitert til grøt, gløgg, quiz og simulatorleker, og -spill. 13 damer, klare for jul, spiste først god gr

øt laget av Mikke og Sola Bistro, drakk litt gløgg, mens vi hadde quiz og god stemning. Gratulerer til Lise og Kjersti som vant quizen og fikk hver sin kupong à en time simulatorspill 🙂

Etter grøt og gløgg hadde damene ulike konkurranser på simulator, som Clostest to Pin, longest Drive, samt putte- og chippekonkurranse på matta. Etter dette spilte vi vanlig spill på simulator med julemusikk på anlegget i Ateahallen. En vellykket kveld med god (jule)stemning!

Takk til damekomiteen som arrangerte!

.

 

Simulatortrening i ATEA-hallen for damene

Onsdag 19.oktober møtte 23 damer til sesongens første simulatortrening. For de fleste av oss var dette så godt som nytt og ukjent. Det ble en kjekk kveld, med spill, latter og drøs. Og helt ufarlig! Vi var så heldige å ha med oss Jan Egil og Tobias som kunne gi oss gode råd og veiledning. Vi synes oppmøtet var fantastisk. Damekomitéen har satt opp flere kvelder med simulatortrening nå i høst. Vi varierer dager for at  flest mulig skal kunne finne en kveld som passer.

Mandag 14.nov. kl 19.00

Onsdag 30.nov. kl 19.00

Mandag 5.des kl 19 – Julespesial

Du melder deg på i Golfbox – klubbturnering – Ladies golf hour simulator.

Vi håper mange finner veien til ATEA-hallen disse kveldene! Flere kvelder også etter jul og i vintersesongen.

Vi letter litt på sløret for planlagte aktiviteter for damene  våren 2023:

 • Vi starter året med en golfrunde søndag 8.januar på Solastranden.
 • Vi legger opp til flere simulatortreninger utover våren. Datoer kommer.
 • Onsdag 26.april blir det sesongstart og Nine & Dine Scramble-turnering.
 • Fab-Lounge blir 10. juni! Så hold av datoen!

Vi har flere planer på lager. Informasjon kommer. Vi gleder oss 🙂

 

Damekomitéen

Vi har vært gjennom to år med korona-pandemi, og det har derfor vært relativt begrenset hva som har vært mulig å gjennomføre av aktiviteter for golfglade damer. Foregående komité har ikke hatt en lett jobb. Nå er pandemien på hell, og tiden er inne for å gjenoppta det gode arbeidet.

Det er etablert en ny damekomité som består av: Silje F. Nilsson, Bente Nansve, Siw Løwén, Siw Stenerud, Anita Elvebakk, Kari Sivertsen og Berit M Thuestad. Vi hadde vårt første møte 9.mai 22.

Sola golfklubb (SolaGK) sitt verdigrunnlag er: ÆRLIG-OFFENSIV-INKLUDERENDE. Med utgangspunkt i klubbens virksomhetsplan for 2022-2025 er en av målsettingene å «arbeide systematisk for å få med flere kvinner i klubben». Av klubbens totale medlemmer (2477)  er 436 kvinner dvs. i underkant av 20%.

For å oppnå klubbens målsetting, vil damekomitéen ha tre innsatsområder;

 1. Arbeide for gruppen med godt etablerte og aktive golfspillere.
 2. Ivareta nye damegolfere i forlengelsen av nybegynnerkomitéens arbeid.
 3. Engasjere spillere som av ulike årsaker, ikke er så aktive.

Alle områdene er like viktige, men gruppene vil ha til dels ulike behov. Men det vi alle har felles er at vi ønsker sosiale, trivelige og inkluderende golfdamer i SolaGK.

Komitéen må gjøre noen prioriteringer i arbeidet.

 • Vi har allerede startet opp det vi kaller Ladies Golf Hour (LGH). Dette er selskapsspill for alle, men kanskje først og fremst for dem som ønsker å bli kjent med nye Soladamer og der behovet for score og poengberegning er underordnet. Runden avsluttes med kaffe og drøs i klubbhuset (Se Facebook-siden).
 • Vi har satt dato for avslutning av sesongen som blir fredag 7.oktober kl. 17.00. Da blir det scramble-konkurranse. Nine and dine. Sett av datoen allerede. Nærmere informasjon kommer.
 • Fra høsten vil damekomitéen overta gjennomføringen av onsdagsgolfen. Vi vil komme tilbake til mer informasjon om den.
 • Vi jobber også med å strukturere kommunikasjonskanalene til damene. Hva publiseres hvor? Når benytter vi hjemmesiden vs. Facebook?
 • Vi har også fått opplæring av Emil i administrering av Golf Box.
 • Utover dette myldrer det av tanker og idéer uten at vi for øyeblikket kan si så mye mer.

Dersom du har innspill og idéer til Soladamene, setter vi pris på at du deler dem med komitéen.

Til slutt minner vi om at det finnes en Facebookside som heter  Sola GK Damer. https://www.facebook.com/groups/601965536555422

Meld deg gjerne inn i denne gruppen.

Ha en fortsatt strålende golfsesong!

Sola 28.06.22,

Damekomitéen