Sommeren er her med ny varmerekord og sannsynligvis også rekord i antall grader forskjell fra en dag til en annen. I motsetning til de to siste sommerne så har både medlemmer og gjester i år hatt muligheten til å reise utenlands. Dette merkes selvfølgelig på banene og i Proshop som har rolige dager i Juli. Banene får seg en velfortjent hvile etter en aktiv vår og slitasje og sår gror fort igjen.

Det var en relativt mild vinter og banen på Forus åpnet allerede i Mars. Solastranden satte faktisk også rekord med antall spilte runder i Januar og Februar. Her fikk spillere også tatt i bruk vårt nye klubbhus og kunne sette seg innendørs etter runden eller ute under tak.

Klubbhuset på Solastranden har blitt tatt godt i mot og fungerer utmerket for både medlemmer, gjester og ansatte. Proshop har brukt en del tid for å finne et mattilbud som spillerne vil ha. Her har en prøvd forskjellige ting og gjør stadig forbedringer. Forhåpentligvis har vi her snart et fullverdig tilbud som gjør at alle golfere får seg en matbit enten før eller etter runden i tillegg til det de trenger av golfutstyr.

Vi har også hatt vår første vinter med et golftilbud innendørs i Ateahallen. En kan vel trygt kalle den en suksess og veldig gøy å se at både medlemmer og gjester benyttet vinteren til å spille golf sammen innendørs. Også her jobbet en for å finne et optimalt mattilbud sammen med Sola Bistro. Takket være strålende dugnadsinnsats fra våre seniorer så har vi nå også koblet sammen Ateahallen med klubbhuset slik at en kan gå tørskodd over til Bistro. Før neste vinter vil en forhåpentligvis også få på plass en klubbstue her og åpne opp slik at Bistroen blir en naturlig del av innendørshallen.

Vårt nye svingstudio har også satt nye rekorder og våre instruktører har her desidert Norges råeste hjelpemiddel for å hjelpe deg med din sving og tilpasse utstyret til deg. Her finner du nå alle typer køller og skaft, samt 4 høyoppløs kamera, vektplate og skjermer som gir deg informasjon fra både Trackman og GCQuad. Har du ikke prøvd dette enda, så kan det absolutt anbefales og golfsvingen din vil takke deg.

Veldig gøy og se at de 4 simulatorene nå også fungerer som rangebåser i løpet av sesongen. Her kan du åpne porten og slå baller ut på driving range samtidig som du da får beskjed om hvor langt du slår og registrerer alle slag slik at du får en mer effektiv trening.

Vi var usikre på hvordan årets sesong kom til å bli sammenlignet med koronasesongene. Ville folk fortsatt ha hjemmekontor og teamsmøter på golfbanen eller ville en gå tilbake til normalen? Fasiten så langt er vel sånn litt begge deler. Været har nok heller ikke vært optimalt og det har vært en kald vår. Antall spilte runder er betydelig mindre enn i fjor, men over snittet for et «normal» år. Så selv med flere medlemmer så har en så langt i år hatt mer ledig kapasitet på banene og lettere å finne starttid når en selv ønsker å spille.

Hvis en tar snittet av 2019/2020/2021 så er det cirka der en er så langt i år på både spilte runder, driving range, omsetning i Proshop og nye medlemmer.

En har i år så langt fått 272 nye medlemmer som gjør at en nå totalt er 2542 medlemmer i klubben. Dette er en netto tilvekst på 65 medlemmer fra i fjor og noe som en er meget godt fornøyd med. Flere enn tidligere kommer også via våre egne VTG kurs og vi har en god nybegynnerkomite som følger våre nye medlemmer med både fadderspill, turneringer, sosiale treff og treninger.

Andelen passive medlemmer fortsetter også å reduseres og det er nå under 20% passive medlemmer i klubben. De fleste nye medlemmer er i aldersgruppen 20-40 og snittsalderen på nye medlemmer er så langt i år 35,6 som også gjør at snittalderen en i klubben er redusert til 46,2. Hcp stiger i og med at vi har flere nye medlemmer rett fra VTG kurs.

Som de fleste sikkert har sett så har endelig våre nye plukkeroboter kommet på både Solastranden og Forus. Vi er her en av kun 5 klubber i verden som tester ut disse plukkerobotene. Noen innkjøringsproblemer har det vært og alt fungerer ikke 100% sømløst enda, men det blir stadig bedre og vil frigjøre tid for Proshop og Banearbeiderne som da kan brukes på å gi bedre service og spilleopplevelse for våre medlemmer og gjester.

For service og spilleopplevelse er noe vi fokuserer på og vi prøver å spre golfgleden over på flere 😊 Med utvidede åpningstider i Proshop på begge baner er vi også mer tilstede og får truffet flere spillere. Baneverter har vi også fått på plass flere dager i uken på begge baner gjennom hele sesongen. Flere av dem har også tilbudt et begrenset vareutvalg til salgs ute på banene som vi håper du har benyttet deg av.

Medlemsundersøkelsen er nå sendt ut til 1/3 av medlemmene, (neste 1/3 får den i august og siste 1/3 får den i september) og tilbakemeldingene her også er at medlemmene er mer fornøyde enn tidligere år og vi ligger godt over gjennomsnittet i Norge. Dette er meget bra med tanke på at vi også er Norges største golfklubb. Alle svar blir gjennomgått og vi har i år også lagt inn noen nye spørsmål. Deriblant ber en om innspill til Banekomite på hvilke utbedringer en ønsker på banene våre. For en ønsker stadig å videreutvikle disse og gjøre golfopplevelsen bedre på begge baner. Forhåpentligvis klarer vi å innfri noen av disse ønskene i samarbeid med styret, greenkeepere og i samsvar med våre nylig oppdaterte Masterplaner for begge baner som ligger på hjemmesiden vår.

Vi har blitt mange flere medlemmer de siste årene og aktiviteter har økt mens bemanningen har vært den samme. Før sesongen søkte vi derfor etter en Klubbkoordinator som kunne bidra til å løfte klubben enda flere hakk og fokusere på service, klubbmiljø og frivillighet. Det var mange gode søkere og en god prosess og vi fikk ansatt en perfekt kandidat med bakgrunn innen idrett og frivillighet og et fantastisk engasjement som vi gleder oss til starter i slutten av august 😊

Sommerskolen for juniorer setter også ny rekord i år med over 120 deltakere totalt over 5 uker. Dette er også vår viktigste rekruttering til vår junioravdeling og mange fortsetter også på juniortreninger etter sommeren. I tillegg sysselsetter den flere av våre tidligere juniorer som kanskje har sin første sommerjobb. I år har de også tatt i bruk Ateahallen ved dårlig vær, slik at en nå kan holde dem i aktivitet uavhengig av været.

Vi har i løpet av året også fått flere nye samarbeidspartnere og det har vært stor aktivitet med både turneringer, teambuildinger, familiedager, golfskoler og fotballgolf. Vi ser også at flere nå ønsker å legge arrangementet sitt til Solastranden med nye fasiliteter og gode forhold på både bane og treningsområder. Her ser en også fordelene med å ha to baner og at hvis en stenger for et arrangement på en bane, så er den andre ledig med starttider.

Økonomisk sett så ser en at kostnadene ved å drive en golfklubb i disse dager stiger betydelig. Største økning ser vi på strøm og gjødsel, men også alt annet stiger og nye maskiner må nå bestilles minimum ett år i forveien om de skal kunne leveres. Med flere som tar sommerferie ser en også at greenfee inntektene reduseres betraktelig. Men vi er flere medlemmer og fortsatt stor aktivitet som vi jobber for å opprettholde og forhåpentligvis vil resten av sesongen bestå av opphold, sol og varme til langt ut i September…

Sportslig sett så ble nettopp Lag-NM gjennomført på Stiklestad for våre Herrer i 1 Divisjon og på Oslo for våre Damer i Elitedivisjon. Herrene kom på en 8 plass, mens damene kom på en 6 plass. For juniorene så spiller både gutter og jenter i Elitedivisjonen og kom på hhv 11 og 6 plass på Stavanger GK. Som klubb er det gøy å se at de som ønsker å satse får muligheten til det og at en kan konkurrere på det øverste nivået i landet. Flere har også hevdet seg individuelt på turneringer over hele landet.

Sommeren er fortsatt ikke over og jeg håper alle nyter dagene hvor hen de er. Så ser vi frem til at alle er tilbake på banene i løpet av august og melder seg på årets Klubbmesterskap eller blir med på en av de mange aktiviteter vi tilbyr.

God sommer 🙂

André