Klubben har fått mange nye medlemmer de siste par årene og har et høyt aktivitetsnivå. Så for å sørge for at alle medlemmer har et godt tilbud og kunne følge opp alle komiteer og frivillige utlyste klubben før sesongen en ny stilling som Klubbkoordinator.

Det var mange søkere til stillingen, både golfere og de som aldri har prøvd før, men som fant klubben attraktiv og utfordrende.

En av dem som ikke spilte golf, men som valgte å søke, var Ane Risa 🙂

Vi ble umiddelbart imponert av denne unge damen og hennes engasjement for frivillighet og idrett, sier Daglig leder André Mortensen. Ane er utdannet fra Norges Idrettshøgskole og skrev Masteroppgaven: «Idrettsarrangementers bruk av sosiale medier for merkevarebygging. En komparativ case-studie». Hun jobbet også for Norges studentidrettsforbund under studiene og har tatt flere lederkurs og aktivitetslederkurs gjennom forbundet. Hun har jobbet mye som frivillig på alt fra Palmesus, Oslo Maraton, Snowboard NM, Student-NM, Holmenkollen Skifestival og Motorsportkonferansen. Hun var også nestleder og  styremedlem i Norges Idrettshøgskoles Studentidrettslag. Her var hun også Studentambassadør og promoterte Norges Idrettshøgskole rundt på universiteter, samt på sosiale medier.

Ane har nå hatt sin første arbeidsuke i Sola Golfklubb og har fått vært både på Solastranden og Forus. Både i administrasjon og i Proshop. Hun kommer også fremover til å bli funnet på begge plasser, både i Proshop, ute på banene og på kontor. Arbeidsoppgavene vil være å følge opp de frivillige og legge til rette for økt frivillighet og aktivitet i komiteene. Samt opprette flere komiteer ved behov og gjennomføre aktiviteter gjennom hele året både på og utenfor banene. Hun får også ansvaret for klubbens sosiale medier og merkevarebygging i tråd med virksomhetsplan. Våre Baneverter vil også bli fulgt opp av Ane og forhåpentligvis klarer vi å rekruttere også flere av disse på begge baner.

Vi tok en prat med Ane etter første uken for å høre hvordan hun har hatt det:

Velkommen til Sola Golfklubb – Hva er førsteinntrykket etter en uke?

“Tusen takk for det! Førsteinntrykket er veldig bra – klubbens medlemmer og de som jobber i klubben, er utrolig imøtekommende og hyggelige. Jeg har hilst på mange av medlemmene allerede, som er nysgjerrige på meg og hva jeg skal gjøre for klubben. Førsteinntrykket stemte veldig bra med hva jeg har merket fra “utsiden” i og med at jeg ikke er en golfer. Det er høyt engasjement blant alle, og det virker som medlemmene trives godt, både på banen på Forus og Solastranden.”

Har du fått spilt golf?

“Planen var jo å få spilt masse golf i sommer, men etter å ha satt i gang et maleprosjekt av huset der jeg bor, så har mye av finværsdagene gått til dette. Egentlig dårlig prioritering, men må man male hus, så må man jo det. Skulle derfor ønsket at jeg kunne si at jeg har fått spilt masse golf, men det får komme til høsten og vinteren. Sola Golfklubb er jo så heldige å ha ATEA-hallen, som jo kan være en ypperlig arena for meg å bli flinkere i golf. Jeg har dog fått tatt VTG-kurset hos Jan Inge og fadderrundene er gjennomført med en god fadder, så noe har jeg allerede lært. Jeg synes golf er kjempegøy.”

Hvorfor søkte du jobb i Sola Golfklubb og kjente du til klubben fra før?

“Jeg er oppvokst på Forus, så klubbhuset på Forus har jeg sett titt og ofte, men altså ikke vært så mye innom, foruten noen slag på Driving Rangen. Jeg er også en jente som er glad i idrett og aktivitet, noe som kan gjenspeiles i utdanningsveien min, hvor jeg har tatt en mastergrad i idrett. Derfor visste jeg at jeg ønsket å jobbe med noe innen idrett. Jeg er glad i de fleste typer sporter, så da Sola Golfklubb søkte klubbkoordinator, tenkte jeg at golf jo er en idrett jeg gjerne kunne tenke meg å bli bedre kjent med! I tillegg var stillingsbeskrivelsen perfekt for hva jeg har fokusert på under studiene, nemlig arrangement, frivillighet og sosiale medier. Da måtte jeg jo bare søke :)”

Hva gleder du deg mest til i arbeidet fremover?

“Jeg gleder meg til å bidra til at medlemmene får en best mulig opplevelse av å være medlem i Sola Golfklubb. Jeg ønsker at de skal føle på et fellesskap ved å være medlem av klubben, og at det finnes aktiviteter for alle sammen. Jeg gleder meg til å bli kjent med de menneskene som er i klubben, slik at alle kan få oppleve “Ekte golfglede”.”

Hva tror du fra din erfaring fra frivillighet og idrett at du kan ta med deg inn i Norges største golfklubb?

“Jeg har under min studietid på Norges Idrettshøgskole hatt en del frivillige verv, mange av dem under ulike idrettsarrangementer. Jeg kjenner derfor til hvordan det er å være frivillig, og hva som skal til for å trives med oppgavene man får tildelt. Dette kan jeg ta med meg i arbeidet, for å skape best mulig rammer for de frivillige i Sola Golfklubb. I tillegg har jeg også hatt overordnet ansvar for en del frivillige under arrangementet Studentlekene Oslo 2021. Å ha erfaring fra “begge sider”, ser jeg på som en fordel. I tillegg har jeg jo også mye kunnskap fra studiene, som kan dras nytte av.”

Har du noen fritidsinteresser foruten å lære seg golf?

“Å lære meg golf er øverst på prioriteringslisten min, det virker så gøy å være god!  Jeg er jo egentlig håndballspiller, så å spille eller se på håndball, er noe jeg trives veldig med. I tillegg er jeg veldig glad i å trene styrke eller å gå turer på fjellet, enten på føttene eller med ski på beina. Foruten idrett og trening, prøver jeg å finne på litt forskjellig med venner og familie.”

Hva tror du det kjekkeste med jobben vil være?

“Jeg er glad i å bli kjent med nye mennesker, så jeg håper og tror at det å få treffe medlemmene i klubben, vil være utrolig spennende og givende. Det er jo så kult at Sola Golfklubb har medlemmer i et aldersspenn som strekker seg fra 5 år – 92 år! Jeg håper jeg blir kjent med mange, og at jeg får høre en røverhistorie eller to (eller ti).”

Hvis jeg som medlem lurer på noe eller ønsker at klubben skal ha flere aktiviteter. Hvordan går jeg frem for å få det gjennomført?

“Da blir du først og fremst møtt med et STORT smil og takk, og så gjelder det egentlig bare å kontakte meg, så skal vi sammen få gjennomført etter aller beste evne. Ingen forslag på aktiviteter er for dumme, her er det kun fantasien som setter begrensninger.  Om du sender en mail til meg på ane@solagk.no, eller ringer på 979 75 570, så ruller (golf)ballen fort derfra :)”