Nok et år nærmer seg slutten og en begynner å tenke tilbake på årets sesong. Ett år som forhåpentligvis kommer til å gå inn i historien som tidenes våteste. Men sesongen startet faktisk helt greit og i Januar satte vi ny rekord på både antall innmeldinger, omsetning i Proshop, Driving range og instruksjon sammenlignet med tidligere år. Banen var også helt strålende frem til Juni. Vi hadde regn også da, men som tidligere forklart så svelger banen godt unna vann til ett visst punkt.

Burde kanskje visst at noe var i gjære når de ansatte for første gang i historien tapte mot styret og komiteer i begynnelsen av sesongen.

En av årets store suksesser var innføringen av klubbens Serviceteam. Hele 18 stykker meldte seg til tjeneste og vi klarte å bemanne startboden hver helg gjennom sesongen. Her fikk gjester noen velvalgte tips til runden, de sørget for flyt på banen og både medlemmer og gjester fikk en god opplevelse. Ryktene sier at noen til og med serverte kaffe og boller til de som spilte. Enestående, og jeg håper enda flere melder seg til neste år.

Medlemsturen til Belek var nok en gang fulltegnet og neste år blir enda fler med på tur. En god tradisjon for mange og en god mulighet til å få seg noen nye golfvenner.

Tradisjonen tro startet turneringssesongen blant juniorene på Sola med årets første Srixon Tour. Klubben har en fantastisk juniorkomite som legger sin ære i at dette skal være den beste turneringen for juniorene i løpet av sesongen, og tilbakemeldingene fra årets deltakere, foreldre og NGF er at vi klarte det nok en gang. Så tusen takk til alle frivillige og foreldre som stiller opp i uendelig mange timer denne siste helgen i april.

Når vi skulle arrangere Lag-NM for juniorene i Juli så begynte banen dessverre å bli mettet. Men nok en gang arrangerer vi et strålende arrangement med fantastiske frivillige som sørget for at alle spillere og gjester fikk en god opplevelse. Jentene tok en god andreplass, mens guttene dessverre rykket ned.

Etter dette kunne vi vel egentlig bare satt en strek for sesongen. Fra der og ut så har vi vel i snitt kun hatt opphold ca hver tredje dag og nedbørsrekordene har vært mange. For å tydeliggjøre dette enda mer kan vi se på tilbakemeldingene fra Golfspilleren i Sentrum. I Mai ville 58% av våre gjester anbefale banen og scoret banen i snitt 7,7 som da var i Topp 10 i landet, mens i September så ville kun 15% av våre gjester anbefale oss videre og banen scoret 6,8 og havnet i Bunn 10 i landet. Blant medlemmer var tendensen den samme.

Det har vært mildt sagt imponerende å se spesielt seniorene som spiller nesten daglig uavhengig av vær og føreforhold. Dere skulle hatt en premie alle sammen. I tillegg til å gi liv til en tom bane når alle andre er hjemme, så bidrar de også med sin faste dugnadsøkt hver onsdag gjennom vinteren og de ser etter både garderober og uteområder i sesongen. Så nok en gang takk for deres fantastiske innsats.

Jeg pleier jo å vente til årsmøte for å rapportere tallene for spilte runder, men jeg overrasker vel ikke noen ved å røpe at det i år ble spilt ca 5000 færre runder enn tidligere år. For å si det på en annen måte så betyr kanskje det 5000 færre kaffekopper, 5000 færre historier om missede birdiesjanser i Proshop, 5000 færre sandwicher (5000 sultne kråker) og 5000 færre rangebøtter. Ingenting skjer når en ikke er på banen og det påvirker også regnskapet

Sola Golfklubb har alltid vært kjent for å være fremoverlent og gjerne gjøre ting før mange andre mer «tradisjonelle» golfklubber. Så hva kunne vi gjøre for å snu denne trenden og skape litt golfglede igjen? Svaret vet dere og vi gleder oss til å tilby våre medlemmer 45 golfhull og alltid tilgjengelig starttid til våre medlemmer neste år på en strålende Linksbane og en Mesterskapsbane som i 2018 faktisk skal være vertskap for NM.

Men dette har også gjort til at høsten har blitt litt annerledes enn tidligere. Vanligvis på denne tiden så planlegger vi neste års aktiviteter, turneringskalender, samarbeidsavtaler og prøver å få et budsjett til å gå opp med alle sine ønsker. Kan med hånden på hjertet si at vi ligger litt bakpå når det gjelder dette i år. Men desto bedre blir det når vi i Januar får samlet komiteer og ansatte til å planlegge første sesong i ny klubb.

Prosessen med sammenslåing har vært tidkrevende og spennende. Og tenk så gøy det blir! En klubb, tre baner, felles turneringer, felles treninger, flere medlemmer, flere aktiviteter. Vi kan ha flere turneringer, medal både tirsdag/onsdag og kanskje egen liga for de som deltar på begge? Vi tenker klubbmesterskap med en dag på hver bane. Arranger din egen Ryder Cup med spill fredag på Solastranden og lørdag på Forus med avslutning på Garcia. Kanskje får vi plassert noen flere golfbiler på Solastranden? Vi har mange ønsker og ser bare muligheter, men først må vi få klubben til å bli lønnsom, så vi kommer ikke til å gjøre de største investeringene i 2018. Men drømme kan vi jo alltid.

Mange har vært innom i Proshopen og sendt oss lykkeønsker og sagt at de synes synd på oss etter en slik sesong. Og det er ikke til å legge skjul på at det er vanskelig å motivere seg når en ikke engang får kommet ut på banen med klippemaskiner og en ser banen «drukne». En god dag på golfbanen innebærer mye folk både på banen, driving range, i restauranten og i Proshop. Det er disse dagene vi får energi av og det sier seg selv at når disse dagene uteblir så synker også engasjementet og motivasjonen. Men til det vil jeg takke alle ansatte for den innsats dere har gjort i år og alle de tiltak som har blitt prøvd for å snu situasjonen og motivere seg på andre måter. Når jeg som siviløkonom sitter og vrenger håret (jeg ikke har) over Excel ark og regnskap, så er det forfriskende å høre at sluket på Hull 2 nå fungerer, at juniorene vant helgens turnering eller at de søkkvåte deltakerne på fotballgolf teambuilding faktisk var kjempefornøyde. Det skjer mye i Sola Golfklubb og vi har et godt team som hver dag gjør sitt beste for at medlemmer og gjester skal få en god opplevelse.

I restaurant Garcia har det også skjedd store endringer i år med at først Kristian fikk en ny jobb, for så at Trond sluttet etter sesongen. Golfklubben er veldig stolte av restauranten vår og ser frem til et godt samarbeid neste år.

Så vil jeg tilslutt også få takke alle frivillige som deltar i de enkelte komiteer. Uten dere ville det vært mye mindre aktivitet i klubben og dere er med på å skape golfglede og gode øyeblikk for våre medlemmer. Det er også godt å ha et velfungerende styre som så muligheter med sammenslåing og har ført prosessen på en meget profesjonell måte. Så blir det spennende og se fortsettelsen når vi neste år får et styre bestående av både Sola og Solastranden.

Da ønsker jeg dere alle en strålende jul og en fantastisk godt nytt golfår 😊

André