Dette kommer til å gå bra 🙂

Aldri har vel «det kan skje mye på en uke» vært mer gjeldende enn nå.

Forrige mandag var det konstituerende styremøte for nytt styre i Sola Golfklubb. Dagens situasjon ble gjennomgått og gode diskusjoner om hva klubben skal gjøre i løpet av året og årene fremover ble diskutert. Korona viruset ble nevnt, men antok at dette ville ha begrenset innvirkning på drift.

Dagen etter kom det innstramminger fra myndighetene og klubben la raskt ut informasjon og retningslinjer i henhold til smittevern og renhold. Gode tiltak som å spille to og to, ikke ta ut flagget på green, unngå bruk av toaletter og begrense bruk av klubbhus og Proshop. På torsdagen gikk NIF ut og kansellerte all idrettslig aktivitet og alle kurs og treninger ble avlyst i klubbens regi og klubben la ut regler om smittevern også på driving range. Fredag sendte så NGF ut anbefaling om stenging av alle golfanlegg inkludert bane, driving range og klubbhus. Etter dialog med ansatte, styret og NGF valgte vi da å stenge banen og driving range fra lørdag 14.03 og frem til 26.03. Altså 12 dager uten golf for å bidra med det vi kunne til å begrense smitte og forhåpentligvis bidra til at en raskere kunne komme tilbake til en normal golfsesong igjen. Det finnes gode argumenter for både å ha åpent og holde stengt. Diskusjonsforumene i sosiale medier kokte over av synspunkter fra begge sider og alle har sannsynligvis rett. NGF sin forklaring på stenging kan en lese her. 

NGF har i tillegg også lagt ut annen informasjon som en kan holde seg oppdatert på gjennom deres hjemmesider

Det var ingen lett beslutning å stenge banen, men vi håper på en forståelse for at dette er gjort for at en da forhåpentligvis kan komme raskere tilbake til normal drift.

I skrivende stund går det ut permitteringsvarsel til alle ansatte i golfklubben i det håp om at dette er kortvarig og at vi om ikke så lenge kan fortsette med å tilby våre medlemmer og gjester ekte golfglede på norges største golfanlegg. Men med så mye usikkerhet som nå rører seg i verden må vi ta grep som sikrer videre drift før det er for sent. Det betyr også for en periode at det kan ta lenger tid å få svar når du henvender deg til administrasjon. Klubbhuset og Sola Bistro holder stengt. Så beste måte å komme i kontakt vil være gjennom: post@solagk.no

NGF og NIF jobber opp mot norske helsemyndigheter for at vi kan åpne våre golfbaner etter den 26.03. Kanskje da med noen tilsvarende tiltak vi innførte før stenging ble vedtatt. De argumenterer for at det å være innelåst for lenge påvirker den mentale helse inn på mennesker, og det å kunne spille golf vil være en ypperlig måte å utfolde seg uten den største risikoen for smitte. NGF har opprettet en beredskapsstab bestående av representanter fra GAF, NGA, klubb/baneeiere og NGF, som har tilhold ulike steder i landet og jobber blant annet som daglige ledere og banearbeidere. Her er Sola GK representert og jobber for at vi kan åpne banene i tråd med anbefalinger fra norske helsemyndigheter.

Jeg har hvertfall troen på at vi etter denne nasjonale dugnaden og etter å ha holdt oss vekke i 12 dager igjen kan åpne golfbanene og ta fatt på årets golfsesong med visse forutsetninger. Styret og administrasjon følger situasjonen tett og vil sende ut informasjon løpende når ting endrer seg.

Men nå har vi jo også lært at det hjelper ikke bare å ta «dag for dag». Nå er det jo mer å ta «time for time». Men at vi kommer tilbake til normalen en gang – Det er jeg sikker på.

I mellomtiden, hold deg og dine trygge, ta dine forhåndsregler, respekter de tiltak og vedtak som fattes og bidra til at vi så raskt som mulig igjen kan diskutere hvilket handicap du spilte til idag.. For i år skal handicapet ned og trivselen opp