Sommerferie og fellesferie er over oss nok en gang. Jeg tok en tidlig ferie i år og da jeg reiste stod vi i reell fare for å gå tom for vann til vanningsanlegget på Forus. Vi hadde allerede gått en stund på tomgang og måtte prioritere greener. En del teesteder og Golfparken måtte nedprioriteres og ble fort svidd og hardt.

Nå er jeg tilbake fra ferie og ser at det meste er grønt og de fleste svidde områder nå er borte. Vanningsreservoarene er igjen fylt opp og vi har vel egentlig litt lyst på varme og tørke igjen. På Solastranden har vi ikke utfordring med vann, da vi har tilgang på grunnvann. Men på Forus har det tidligere blitt gravd 100m ned uten å treffe vann, så her er vi avhengig av drensvann fra Forus som blir stadig mer asfalt.

Når det var lite vann i hinderne benyttet vi også muligheten til å tømme dem for golfballer. Svenske Golfball Divers har vært på både Forus og Solastranden for å tømme vannhindere for baller. Ballene blir vasket og videresolgt. De baller som ikke kan brukes blir resirkulert. De tar også med seg slitte golfballer fra driving range til resirkulering.

Det har vært en meget god sesong så langt. Relativt mild vinter gjorde at antall vintergolfere på Solastranden økte noe og det var et jevnt trykk i Februar/Mars. Forus åpnet i midten av April mens den i fjor åpnet i Mars. Allikevel så er det i år spilt flere runder totalt enn til samme periode i fjor. I tillegg til en fin vår er vi også mange flere medlemmer som spiller. Så langt i år har vi fått hele 367 nye medlemmer. Noe som er 89 flere enn samme periode i fjor og vi er nå totalt ca 2800.

I sammenslutningsplanen som ble laget ved sammenslåing i 2018 så beskrev vi at en 18 hullsbane kan ha 1500 aktive medlemmer før det oppstår press på starttider. Med to baner blir jo det da 3000 medlemmer som vi nå nærmer oss. Vi følger derfor godt med på bookingen og tilbakemeldinger fra medlemmene. Det er vanskeligere å få en hel ledig flight hvis en spontant har lyst å spille golf samme dag, men om en planlegger litt og er fleksibel på hvilken bane, så er det fortsatt relativt enkelt å finne en starttid.

For å møte etterspørselen har vi også satt opp flere VTG kurs enn tidligere. Kursdeltakere får rimeligere kontingent i 3 år etter gjennomført kurs og vi har nå over 250 medlemmer som er rekruttert gjennom våre egne VTG kurs. Husk at vi alle har vært nybegynnere en gang og ønsk dem velkommen før du evt kommer med et vennskapelig tips om spillehastighet og etikette.

Gjennomsnittsalderen fortsetter å synke og er nå 44,9 for hele klubben, mens snittalder på våre nye medlemmer er så langt på 35,3. Fordelingen av medlemmer har også endret seg betydelig siden 2018.

Vi har de siste årene gjort store investeringer i våre baner, bemanning og maskinpark, samt nytt klubbhus og innendørssenter. Begge baner er nå rangert blant Topp 25 i Norge og medlemstilfredsheten er blant Topp 15  i landet som viser at investeringer og oppgraderinger vi gjør fungerer. Banene er forskjellige, men kvaliteten skal være lik selv om de byr på forskjellige utfordringer. Derfor gledelig å se at også flere spiller oftere på begge baner. Jo mer vi klarer å spre starttider likt på begge baner, jo bedre blir det og lettere blir det å finne ledige starttider når vi nå også er flere medlemmer. Vi skal videreutvikle banene og stadig forbedre oss og tilby aktiviteter og fasiliteter som både medlemmer og gjester har lyst til å benytte.

Nye hull 6 på Solastranden er nå snart klar og vil by på en utrolig spennende green som kan ha noen utfordrende flaggplasseringer og putter hvis en ligger på feil side av green. Greenområdene klippes ned og har vann i bakkant og en dyp bunker i forkant. Den vil være klar til årets klubbmesterskap, så husk å meld deg på.

  • Greenkeepers revenge er tilbake og spilles nå i august med sosialt i Bistro i etterkant.
  • Klubbmesterskapet åpner for egen stableford klasse og vil ha shotgun start på søndagen med mat i etterkant slik at vi også får en fullverdig premieutdeling.
  • Hver uke i September vil det være en egen Medal type turnering hvor du selv velger når du ønsker å spille i tillegg til masse premier og konkurranser.
  • Egen jubileumsturnering, lørdag 30.09 med bankett i klubbhuset Forus i etterkant.

Det har vært en travel vår med mange klubbturneringer, medlemstreninger, styrketreninger, dugnader, teambuildinger, pressekonferanser og sosiale arrangement. Våre samarbeidspartnere har hatt turneringer på både Solastranden og Forus. Vi har et unikt nettverk og fasiliteter som legger til rette for både store og små arrangement der de får vist seg frem for sine kunder, leverandører og ansatte. Periodevis har det vært mange turneringer på dagtid og vi takker for tålmodighet og forståelse.

Sportslig sett så har det også vært en strålende sesong og vi fikk en Norgesmester for junior da Marius Reiersen vant NM på Larvik GK tidligere i år. Fantastisk. Denne uken spilles også Lag-NM for Damer og Herrer. Vi har hatt lokal kvalifisering gjennom Medal runder og stiller med våre beste damer i Elitedivisjonen på Oslo GK i år, mens Herrene spiller 1 divisjon i Sandefjord. Lykke til 😊

Med så mye aktivitet ser vi også en god økning i klubbens inntekter på både driving range, greenfee, instruksjon, samarbeidsavtaler og omsetning i Proshop. Dette gjør at vi kan fortsette å investere i våre anlegg og legge grunnlaget for videreutvikling selv om priser og kostnader med drift øker.

Håper at vi får sommeren tilbake og at alle våre medlemmer benytter seg av våre fantastiske anlegg og deltar på en eller flere av våre mange tilbud og aktiviteter gjennom året. Husk hvertfall å meld deg på Klubbmesterskapet og 30 års jubileumsturnering.

André M.